Ketahui Siapa Bakal Pemandu Anda

Keperluan e-panggilan semakin meningkat dengan pesat di Malaysia dan perkhidmatan ini merupakan aspek penting untuk perjalanan setiap hari. Pengguna lebih suka menggunakan perkhidmatan e-panggilan sebagai rutin harian mereka, ini kerana ianya boleh mengelakkan pening kepala untuk mencari tempat letak kereta.

Maxim sebagai salah satu perkhidmatan e- panggilan pengangkutan terkemuka di dunia dengan data aplikasi, pemandu, penumpang dan sejarah perjalanan yang boleh dikendalikan, pengguna mendapat peluang untuk mengetahui lebih lanjut tentang pemandu mereka dan jenis kereta selepas membuat tempahan.

Dalam tinjauan terbaru yang dijalankan oleh Maxim Malaysia untuk tiga model kereta teratas yang digunakan oleh pemandu. Jenis model kereta yang lebih suka digunakan oleh pemandu untuk e-panggilan sangat mengagumkan. Perodua Myvi seperti diketahui ramai merupakan raja jalan raya telah mendahului senarai kerana fakta kecekapan, penggunaan bahan api yang rendah dan kemapanan. Pada masa yang sama, Perodua Axia dan Perodua Bezza muncul sebagai kedua dan ketiga dalam senarai tinjauan. 

Carta visual untuk dikongsi untuk mendapatkan pandangan yang menarik:

 

Satu lagi tinjauan telah dijalankan mengenai 3 nama teratas yang selalu untuk pemandu Maxim Malaysia. Pemandu Maxim seperti semua rakyat Malaysia yang lain mempunyai pelbagai nama dan unik, antaranya ialah nama 'Muhammad' yang teratas, dan seterusnya Abdul dan Nur. 

3 nama teratas pemandu yang digambarkan dalam carta visual:


Beralih kepada julat umur, Maxim Malaysia membuka peluang untuk semua orang menyertai sebagai pemandu. Pemandu dikehendaki memiliki lesen memandu yang cekap dan permit kenderaan E-panggilan (eVP) daripada pihak berkuasa berkenaan untuk menyediakan perkhidmatan  kepada pengguna.

Pemandu mempunyai fleksibiliti  untuk memilih jadual mereka sebagai kerja sepenuh masa atau sambilan.

Di bawah ialah carta untuk menggambarkan julat umur pemandu Maxim kami:


Maxim Malaysia sentiasa memastikan keselamatan penumpang, dan berkongsi fakta-fakta kecil ini dengan harapan untuk membina kepercayaan yang boleh diadaptasi oleh pengguna Maxim.

Jika anda membuat tempahan Maxim di aplikasi, berkemungkinan anda akan mendapat pemandu yang berumur 18-35 tahun, bernama Muhammad dan memandu Perodua Myvi. Penumpang boleh muat naik aplikasi Maxim di google play store atau apple play store.


Shafiqah Shajari

Pakar Perhubungan Awam

Perkhidmatan Maxim Malaysia


1 Ulasan

Cuya berkata…
Kalau dulu Cuya dengan Maxim ni dia ambil sesiapa saja sebagai pemandu, mungkin sekarang dia dah perketatkan syarat.
Jadi lebih selamat dan boleh dipercayai